Seminar Bisnes 2015

Saturday 24 March 2012

Ayam Kacang Peas



Gambar : Intan Kitchen
By : Chef Hanieliza
Rujukan : Yatie




1 tin kacang peas-toskan
500 gm ayam ~ buangkan kulit dan potong kecil
3 sudu makan sos tomato
2 sudu makan sos cili
1 biji bawang besar  ~ hiris
2 ulas bawang putih ~ cincang
3 tangkai cili merah ~ hiriskan serong
2 biji cili padi
garam dan gula
1 pokok kecil daun sup ~ cincang
minyak utk menumis

Panaskan minyak dlm kuali.
Tumis bawang putih & halia.
Masukkan ayam ~ seeloknya ditutup bagi mempercepatkan daging itu masak.
Masukkan tomato sos dan sos cili, gaul rata.
Masukkan kacang peas, cili merah dan bawang besar. Gaul hingga rata.
Taburkan daun sup dan tutup api.
Hidang bersama roti bakar atau garlic bread.

No comments:

Post a Comment